pátek 29. března 2013

Negative na prknech 11/36

Jak účinná byla snaha instruktorek?
 
 
O jednu držkopádnou hodinu později
"Končíme!" zavelel Ville v okamžiku, kdy se náhodou všichni sešli pod kopcem.
"No sláva!" zdvihl Christus obě ruce k nebi. Ačkoliv ležel, stále to vypadalo jako vítězné gesto. "Spadnul jsem jen stotřiadevadesátkrát!" Lépe řečeno - stočtyřidevadesátkrát. Christus totiž nepočítal jednu jízdu po ústech, kdy mu dělal společnost Antti (který do chudáčka Kristianka s výkřikem "Kurvá!" narazil). "A jednou jsem už dokonce ujel celej metr!" Přesněji - ujel 99,5 cm, pak už se zase jenom kutálel…
"Kristianku, ty seš teda talent…" prošel okolo s úsměvem Antti. On sám nebyl na zemi prakticky vůbec. Když momentálně nejel, byl většinou právě zabořený do sněhové hradby, protože ho přestalo bavit jen se tak ploužit dolů. Jonne oproti tomu jezdil vcelku dobře a klidně, navíc (pod vedením Viivi) už začínal dokonce pomalu zatáčet. Larry zase celou dobu jezdil pod přísným dohledem Heleny, která přísně kritizovala všechny jeho jezdecké chyby (a poskytovala mu cigarety, neboť Larrymu - ač si s sebou na svah vzal celou krabičku - už nic nezbylo). Jay jezdil jako… jako každý průměrný začátečník. Hodněkrát skončil na zemi a párkrát pod Anttiho rozjetým prknem, kterému se prostě nešlo vyhnout.
"Tak co, kotě? Jak mi to šlo?" přitočil se Nakki k Heleně cestou k chatě. Klávesák celou dobu spřádal plány, jak krásku získat jen pro sebe. Začínal těmi nejjednoduššími (prostě Larryho vyhodit z okna) a skončil až u těch extrémně propracovaných (nejdřív Larryho pořádně ožrat a až pak ho vyhodit z okna). A - k Helenině nadšení - každou chvíli padal.
"Nebylo to nejhorší, ale vím tady o třech lepších jezdcích, než jsi ty. Když nepočítám sebe a Viivi, samozřejmě," usadila ho Helena.
"Hel! Vždyť ty jsi mu zlomila srdíčko!" vzal ji Larry jemně za ruku. Nebo spíš za rukavici. A v tu chvíli se v Nakkiho hlavě začal rodit nový ďábelský plán. Nejdřív Larryho ožrat, pak ho ještě svázat a teprve potom vyhodit z okna. To už musí vyjít! Než tohle vymyslel, byli už u chaty.
"Tak rychle, hoši! Směr kuchyně!" přikázala Helena, jen co se kluci převlékli do svého "normálního" oblečení - Jonne do světlých džínů a růžového trička, Christus do svých milovaných růžových kalhot a svítivě růžové košile, Antti do maskáčů a černého dírovaného trička, Larry do tmavých džínů a stříbrné vestičky, Jay do džínsů a bílého tílka a Nakki do černých kožených kalhot a podivného průsvitného trička. A tato barevně velmi "vyrovnaná" šestice se vydala uvařit něco poživatelného k obědu.

Žádné komentáře:

Okomentovat