pátek 29. března 2013

Negative na prknech 16/36

Závody pokračují!
 
 
První semifinále - Christus vs. Larry
"Antti Aatamila se vám hlásí z jednoho z nejpodstatnějších závodů letošní snowboardové sezóny! Sir Christus - ten růžovej, mimochodem - se v něm pokusí porazit úřadujícího mistra, jménem Larry Love! Ale teď už pozor, tři, dva, jedna - a je to tady, vážení! Právě bylo odstartováno! Oba závodníci se snaží diváky oslnit svými propracovanými triky, ale do finále může postoupit jen ten rychlejší! A - ano, už se blížíme k osudovému skoku, na němž nedávno zahynuly naděje mladého Anttiho Anatomyho. Tentokrát však oba jezdci své triky zdárně ustáli! A ve vedení je momentálně Christus! Tak jeď, Chrisi! Ale ne… Christus nezvládl skok těsně před cílovou rovinkou, čímž prakticky nechal vyhrát Larryho! První z finalistů je nám tudíž už znám, na druhého si ještě chvíli musíme počkat. Ze závodiště se prozatím loučí Antti Aatamila."
"Vole, získal jsi cenu za nejukecanějšího komentátora," pousmál se Chris.
"Díky," plácl si s ním Antti. "Jel jsi skvěle."
"Souhlas," pokýval hlavou Larry. "Helena mi nedala ani zdaleka takovou práci."
"Já ti dám, nedala práci, ty hajzlíku," vlepila Hel kytaristovi lehký pohlavek. "Kdybych se tam desetkrát nevysekala, tak prohraješ!"
"Jenže v tom je právě ten vtip. Ty ses vysekala, kočičko," škádlil ji Larry.
"Co se škádlívá…" pronesl Ville.
"Rádo se mívá," doplnila Helena. "Vždycky jsem tvrdila, že přísloví jsou jen hromada naprostejch blbostí."
"Tak a teď jsem uraženej," odvrátil od ní Larry hlavu.
"Super," konstatovala Hel. "Tak co takhle odjet to druhý semifinále, než se pán odurazí?"
"Nejsem proti," popadl Ville růžový ovladač a sedl si na místo, kde předtím seděl Christus. Provokativně mrkl na Ahtiho. "Pokud si ovšem troufáš, hezounku. Nemíním tě naprosto nijak šetřit!"
"Já taky nehodlám být gentleman, mademoiselle," políbil Ahti Villemu ruku a s ovladačem v ruce se posadil na Larryho místo. Antti, kterému se pozice komentátora líbila daleko víc, než post závodníka, se opět posadil mezi jejich křesla. Christus se nenápadně přisunul co nejblíž k němu s výmluvou, že chce dobře vidět na závod, na což Ville reagoval protočením panenek směrem k nebi (nebo spíše ke stropu, abychom byli přesní).
"Připrav se na smrt," varoval ještě Ville Ahtiho. Poté spustil načítání hry a předstíral, že si vůbec nevšiml Chrisovy ruky nenápadně položené na Anttiho bocích.
Druhé semifinále - Ahti vs. "Viivi"
"Antti Aatamila, nejukecanější komentátor všech dob, se vám hlásí ze svého oblíbeného komentátorského stanoviště! Dnes se tu bude rozhodovat o druhém finalistovi našeho velkého afrického - kurva drát! - evropského turnaje! Ahti nebo Viivi? To se dozvíme už za okamžik! Tři - dva - jedna - do toho! Oba jedou skvostně, ale pozor! Ahti se právě pokusil vytlačit Viivi z dráhy, ona se mu ovšem úžasně vyhnula, díky čemuž Ahti na okamžik zaváhal, teď už je však zase hned za ní! A u tohoto skoku bych opět chtěl vzpomenout osud - Jau! No dobře, už jsem zticha… Ale tohle nebylo právě sportovní! Ahti do Viivi hned po jejím perfektně provedeném triku zákeřně strčil! Tuhle ztrátu už křehká dívka zřejmě nedožene! A závodníci již skočili do cílové rovinky, Viivi Ahtimu doslova šlape na paty… Ne, bohužel, ani tento skvělý finiš nestačil. Druhým finalistou - a tudíž Larryho soupeřem - se stává Ahti! Ještě dnes se vám ohlásíme, abychom vám ukázali toho lepšího! Loučí se Antti Aatamila!"
"Ty hnusnej podrazáku!" prskal Ville.
"Ale no tak, děvče," klidnil ho Ahti. "Možná by ses měla naučit prohrávat."
"A TY by ses možná měl naučit hrát fér!" vyjel na něj Ville. "To, co jsi udělal, bylo naprosto nesportovní!"
"Viivi, klid," položil mu Jonne ruku na rameno. "Vždyť je to přece jenom hra…"
"No jo, vždyť já vím," usmál se Ville posmutněle.
"Hele, mám takovej dotaz…" vpadl do jejich rozhovoru Christus.
"Jakejpak, Kristianku?" optal se Jay.
"No… o co se vlastně hraje?" položil Chris velice zásadní otázku.
"Ehm…" zamyslel se Antti. Po chvíli se celý rozzářil. "Mám to! Kdo vyhraje, dostane jako odměnu polibek krásné ženy!"
"Se mnou nepočítej," upozornil ho Ville. "Taky by se mohlo stát, že bych musela líbat toho podrazáka," dodal znechuceně.
"Růžováčku? Co ty?" mrkl na něj Antti spiklenecky.
"Vole, já sice jako baba vypadám, ale nejsem!" bránil se Jonne. "Ale jedna ženská tady přece ještě zbejvá."
"Dobře, dobře! Ale jen jeden polibek!" ujišťovala se Helena.
"Nic víc, nic míň," kývl Antti. "Pánové, vyberte si ovladače!"
"Černej!" vykřikl Ahti, skoro Anttiho ani nenechal domluvit.
"Dobře, já si vezmu ten růžovej," řekl Larry odevzdaně. A skutečně pouze mírně zhnuseně.
"Zaujměte místa!" pokračoval Antti. Kluci poslechli a posadili se do křesel, ovladače v rukou. Antti se usadil na své místečko a Christus byl tentokrát hned vedle něj. "A začínáme!"

Žádné komentáře:

Okomentovat