neděle 31. března 2013

Negative na prknech 2 14/42

A konečně se dostali k nákupům.

"Tak, sweeties, jsme tu!" nahlásil Billy, když vtrhli do velkého obchodu se surfařskými potřebami.
"Jupí!" zavýskl Jonne, který při výhledu dalšího nakupování zcela zapomněl na menší incident s Jonnou. Byl však někdo, kdo nezapomněl.
"Darling..." otočil se k Villemu Billy. "Co jste tam řešili s tou sweetheart, se kterou jsi tu byl loni? Další běžná milenecká debata? Nebo snad neměla tušení, že jsi tu s mužem, honey?"
"Ale věděla, samozřejmě," bránil se Ville. "Jonne dokonce byl ten důvod, proč jsem se s ní rozešel, darling!"
"Villínku! Villenku, miláčku..." skočil Jonne Villemu kolem krku.
"No fuj!" vyjekl Ville. "Sweetheart, já už se vyděsil, že jsi Jonna!"
"Ta už tě po zásahu našich dvou hrdliček nejspíš nechá," zasmál se Larry. Vzápětí jeho pohled padl na jeden surf. Obraz vykonal svou rychlou pouť do mozku, kde způsobil velké pozdvižení. Ville na tom byl podobně, takže bylo jen dílem okamžiku, než se ti dva začali o dotyčné prkno přetahovat.
"Co našli?" pozvedl Christus zvědavě obočí.
"Prkno s cígem," zamumlal závistivě Antti. "Broučku..."
"Ne, nemůžeš se jít přetahovat s nima!" zavrtěl Christus rezolutně hlavou.
"Ale proč ne, mazlíku?" posmutněl Antti.
"Možná za pár minut zjistěj, že tady ty prkna jsou dvě, jen trošku jinak barevný..." ušklíbl se Nakki. On sám už si pod paží nesl surf - jak jinak než s nahou ženou.
"Cože?!" vyhrkli shodně Larry s Villem. O vteřinku později oba dotyčný druhý surf objevili, vrhli se k němu a začali se přetahovat pro změnu o něj. Jonne si nešťastně skryl tvář do dlaní a začal tiše prosit Boha o smilování.
"Jsou hrozný," uchechtl se Jay. I on už měl vybrané prkno - modré s obrázkem mořských vln. Podobnost s jeho snowboardem byla čistě náhodná.
"Bejt Valo můj přítel, asi bych se za něj docela styděl," špitl Christus do Jonneho ucha. "Je jako malý děcko. Ne, Antti!" otočil se na svého miláčka. Svá slova doprovázel přísným pohledem. "Nemůžeš jim sebrat to druhý prkno! Už jsem ti to říkal!"
"Ale když mně by se vážně líbilo..." fňukl Antti.
"Najdeme ti jiný, miláčku," pohladil ho Christus po dredech.
"Nešahej mi na vlásky," zavrčel Antti.
"Anttínku?" zajíkl se Christus překvapením.
"Nikdy mi nic nedovolíš," odsekl mu Antti. "Tak já ti snad můžu aspoň nedovolit, abys mi šahal na moje milovaný dredy! A mimochodem, PRKNO si ještě umím vybrat sám!"
"Anttínku," fňukl Cristus, když se Antti otočil a vydal se do útrob obchodu.
Ville se konečně přestal přetahovat s Larrym, teď stál vedle Billyho, u sebe opřené své vybojované prkno.
"Jen další milenecká výměna názorů," povzdychl si Ville. Tím odpověděl na Billyho krajně nechápavý pohled.
"Neboj, Christusi," přejel Jonne něžně rukou po Christusových zádech. "Ono ho to přejde. Jako vždycky. Uvidíš, z tohohle obchodu už zase budete vycházet jako dvě hrdličky. Ale teď pojď, vybereme si nějaký hezký prkna."
"D-dobře," popotáhl Christus. "Kde tady mají něco růžovýho?"
"Přímo tamhle," ukázal Jonne k jednomu regálu, na němž byla vyrovnána prkna.
"Jdeme!" vyjel Christus, chytil blonďáčka za ruku a násilím ho táhl do příslušné části obchodu.
"Klid! Klid! Já půjdu sám!" bránil se Jonne.
"Ale ne dost rychle!" opáčil Christus.
"Určitě by ta rychlost bohatě stačila!" hádal se Jonne. V tom okamžiku se Christus uklidnil, protože dorazil tam, kam chtěl.
"Podívej... to je krása!" řekl a ukázal na jemně růžové prkno s kytičkami.
"Stačí ti tak málo růžový?" pozvedl Jonne obočí.
"No..." zamyslel (!) se Christus. "Máš pravdu. NESTAČÍ!"
"Já se přece jen ptal..." povzdychl si Jonne. Vtom mu do oka padlo kouzelné prkno s jedním z jeho nejoblíbenějších motivů - playboyovským zajíčkem, tmavě růžovým na světle růžovém pozadí. Jonne se rychle natáhl a surf si přivlastnil dřív, než se k němu mohl dostat Christus.
"Hele! Tohle je přesně ono!" zavýskl náhle kytarista. Nad hlavu vítězně zvedl svítivě růžové prkno s černým nápisem FUCK ME, BABY. Při tomto úkonu málem zbořil dobrou polovinu obchodu.
"Ty si s tím nedáš pokoj, co?" ušklíbl se Antti, který právě nesl k pokladně černé prkno s půvabným obrázkem bílé lebky, kterou stravovaly plameny. "Nejdřív provokuješ takovejma nápisama a pak děláš drahoty, když ti tvoje přání chce někdo splnit!"
"Nedám si pokoj?! Chtěl jsi mi to přání splnit už podruhý, když jsem tě odmítnul! A navíc jsme přece neměli čas!" rozplakal se Christus.
"Sweeties, nechte už těch hádek," požádal Billy. "Kupte si svoje prkna, nezapomeňte taky na neoprény, budete je potřebovat, věřte mi."
"Ale proč si to všechno kupujeme, když doma nám to stejně bude na nic?" došlo náhle Larrymu. "Není to tak trošku blbost?"
"Darling, necháte si přece všechno tady a budete se sem vracet na prázdniny!" odpověděl mu Billy. Larry si tiše pogratuloval k tomu, že ho napadlo ptát se anglicky.
"To by bylo moc fajn..." usmál se Jonne. "Christusíčku, ty už neplač. Pojď, najdeme ti nějakej hezky růžovej neopren!"

Žádné komentáře:

Okomentovat