neděle 24. března 2013

Negative na vojně 16/45

Další den přinese překvapivé novinky.
 
Den druhý
"Kucí! Budíček!" zavolal ráno Antti (už od pěti hodin hyperaktivně si obíhající jezírko), aby Jonneho z Christusem dostal z jejich vyhřátých růžových postýlek.
"Kolik je?" ozval se z horní palandy rozespalý hlas.
"Za pět minut šest!" oznámil vesele Antti. "Tak zvedněte ty svý líný-"
"Drž hubu!" přerušil ho Jonne.
"Máme ještě pět minut!" dodal Christus. Vzápětí na hlavu značně překvapeného Anttiho přiletěly dva zářivě růžové polštáře.
"Vojáci! BUDÍČEK!" zařval v tu chvíli zvenčí generál.
"Fajn, vyhrál jsi," zamumlal Chris, překulil se a s udiveným výrazem v očích se zřítil z palandy.
Za vytrvalého podpírání kulhajícího Christuse (při pádu si narazil pravý bok) se Antti s Jonnem dohrabali na louku před jezerem. Zatím tam byli pouze Nakki, Jay a mírně posmrkávající Larry (zkuste si v dubnu jít na pár hodinek zaplavat do finského jezera). A plouživě se blížil Ville, nenápadně držící kolem pasu své dvě oblíbené dívky. Ostatní účastníky výcviku - jejichž jména členové Negative ani neznali - nebylo nikde vidět. Zcela pochopitelně před nastoupenými čekali generál a Erika.
"Vojíni!" přivítal generál celou skupinku. "Musím vám oznámit, že VY jste ti POSLEDNÍ, kteří vydrželi tento tvrdý výcvik! Ostatní podlehli především zabavování nedovolených věcí, tudíž včera večer odjeli! Řeknu vám upřímně, čekal jsem, že vydrží déle! Ovšem VY jste tu za jisté přestupky, což znamená, že odejít NEMŮŽETE!"
"Kurva," okomentoval to Larry, který už začínal doufat, že dostane svoje cigaretky a bude moct nenápadně zmizet.
"Já NEJSEM KURVA!" zařval generál.
"Vy ne, já jo," mávl Chris rukou.
"Dnes vás čeká plavání!" pustil se generál do vysvětlování programu. "Dopoledne se bude konat turnaj v plavání na sto metrů! Odpoledne potom vytrvalostní závod v plavání stylem prsa! Teď se můžete odebrat na snídani. Zpátky zde vás čekám přesně v OSM NULA NULA! ROZCHOD!"
"Ano, pane," zasalutoval ledabyle Christus a začal se ploužit k jídelně.
Přesně v osm nula jedna se všichni sešli zpět na louce. Celá devítka (plus Erika) byla rozdělena do dvojic pro základní kolo. Ty byly následující: Christus a Antti první, Jonne a Ville druzí, Larry a Jay třetí, Nakki a Erika čtvrtí a Villeho dvě milenky jako páté. Závod mohl začít.
První rozplavbu vyhrál (přesně dle předpokladu) Antti, druhou (tentokrát mírně překvapivě, přesto velmi přesvědčivě) Jonne. Třetí závod byl o poznání zajímavější. Larry při představě, že když bude trénovat, bude večer moct trávit podstatně víc času se svojí drahou Vicky, velmi těsně porazil Jaye, jemuž v ledové vodě ztuhly svaly natolik, že nebyl schopen žádného rychlejšího pohybu. Erika samozřejmě přeplavala Nakkiho a v pátém závodě Natti (Villeho milenka číslo jedna) těsně zvítězila nad Patti (Villeho milenkou číslo dvě).
Ovšem v tu chvíli se vyskytl menší problém. Jonnemu se už nechtělo týrat své milované tělo v ledové lázni. Aspoň to dopoledne ne. Proto vyhlásil stávku a byl ze soutěže diskvalifikován. Ne, že by ho to nějak výrazně zdrtilo.
V deset nula osm mohl turnaj pokračovat. Utkat se měly pouze dvě dvojice. Zbylých šest odpadlíků mělo právo (dobře, generál to rozkázal) postávat na břehu a fandit závodníkům.
Výsledek přesně splnil veškerá očekávání. Antti přeplaval Larryho o dobré dvě minuty, Erika měla nad Natti náskok plných třicet vteřin. Finalisté tedy byli jasní. Schylovalo se k poslednímu závodu…
"Závodníci!" zařval generál na Eriku a Anttiho, čekající na břehu. "Připravit! Pozor! Start!"
Vyrazili.
"Anttí! Makéj!" ječel Jonne.
"Anttíku, já ti věřím!" poskakoval Christus nadšeně po břehu.
"Antti! Antti! Antti!" skandovali Larry, Jay a Nakki.
"Vítězí vojín Aatamila!" oznámil nakonec generál.
"JÓ!" zajásali všichni členové Negative a vydali se svého basáka vytáhnout z vody. Christus Anttiho pevně zabalil do osušky. Své osušky. Růžové.
"Vojíni!" přilákal generál jejich mírně rozjařenou pozornost zpět ke své osobě. "Nyní vás čeká oběd! Po něm následuje hodinový polední klid! Zpět zde se sejdeme ve čtrnáct třicet! ROZCHOD!"
"Tak co, Anttínku? Je ti zima?" zeptal se Chris starostlivě basáka.
"Já jsem si nevšimnul, že by ta voda byla zas až tak studená," pokrčil Antti rameny. A při té příležitosti si z ramen nenápadně setřásl Christusovu osušku, což kytaristovo sebevědomí neslo velmi těžce.
"Že není studená? Já to taky říkal!" zazubil se Larry.
"To je jedno, že TOBĚ nepřijde. Osušit se musíš. Jinak většinu tohohle strávíš v posteli. S horečkama," postrčil Jonne Anttiho do chatky.
Ve čtrnáct hodin, dvacet devět minut a padesát osm vteřin generál už netrpělivě postával na louce. A totéž vyžadoval i od ostatních. Obyvatelstvo chatky číslo jedna dorazilo ve čtrnáct hodin, třicet minut a jednu vteřinu, obyvatelstvo chatky číslo dvě přesně padesát devět vteřin po nich. Ville s Natti a Patti se doplazili po půl hodině.
"Vojáci!" zařval na ně generál, tou dobou už poměrně vynervovaný. "Vaše nedochvilnost je vážným porušením zde stanovených pravidel! A za to budete pykat! Místo závodu ve vytrvalosti budete OBÍHAT JEZERO! A to si pište, že vytrvale!"
"Super! Jdeme!" zavelel Ville a spolu s dívkami (jež měly ruce na jisté nejmenované zadní části jeho těla) poslušně odklusal do lesíku.
"A vy!" otočil se generál k Negative. "Do plavek a do vody! Tam vám vysvětlím pravidla!"
Ovšem výraz PRAVIDLA byl skutečně poněkud nadsazený. Závodníci totiž museli dodržet jediné - plavat. Všichni účastníci závodu (pouze Negative, Erika byla z vytrvalostního závodu omluvena) se seřadili vedle sebe a plavali po obvodu jezera. Kdo odpadl poslední, vyhrál.
Zpočátku byly síly vyrovnané. Po prvních pár metrech ale Christus začal pomaličku ztrácet energii a po celkově dvaceti uplavaných metrech se odporoučel na břeh. Larry ho následoval po dalších deseti. Až překvapivě dlouho se udržel Jonne. Přeplaval dokonce Jaye a Nakkiho, kteří odpadli skoro ve stejném okamžiku, takže nakonec byl ten poslední, kdo konkuroval Anttimu. Ovšem i Jonne se nakonec musel vzdát a přenechat vítězství basákovi.
"Vojíni, dnes jsem s vaší prací velmi spokojen!" oznámil generál šesti nastoupeným ratlíkům (rozuměj, členům skupiny Negative - začalo totiž velmi zákeřně foukat). "Pro zbytek dne vám udílím osobní volno! Rozchod!"

Žádné komentáře:

Okomentovat