pátek 29. března 2013

Negative na prknech 1/36

A začínáme, vážení...
 
 
Je krásné zimní ráno. Všechny teploměry ve finském městě Tampere ukazují zhruba -20° Celsia, ač slunce již od rána jasně září. Jeho paprsky pronikají skrze neúplně zatažené závěsy i do jedné růžové ložnice a jemně hladí tvář jedné krásné mladé - MUŽE?! Ano, je to tak. Podle jistých, momentálně zcela nepřehlédnutelných, tělesných znaků je stvoření, které se naznak rozvaluje v růžových přikrývkách, skutečně mužského pohlaví. Jonne Aaron, zpěvák finské skupiny Negative.
"Do prdele," zaklel idol všech dívčích (a i několika mužských) srdcí na adresu slunce, které ho před chvílí tak krutě vzbudilo. Potom otevřel své nebesky modré (jsou sice trošku do šeda, ale jejich majitel se vám stejně bude neustále snažit namluvit, že jsou nebesky modré) oči. Jeho první pohled padl na velkou bouli, vzdouvající se na peřině. Přímo nad Jonneho boky. "Sakra, proč já ty nejlepší sny vždycky zapomenu?" pronesl blonďák nešťastně.
"Tak co teď s tebou?" položil otázku svému ´malému kamarádovi´. Aniž čekal na odpověď (jako by hrozilo, že se někdy nějaká dostaví), vstal a přešel ke své ´tajné a zcela soukromé´ videotéce. Otevřel zásuvku pod videem a jal se hledat co nejlepší film, aby si trošku ulevil. "Tohle znám nazpaměť, tohle taky, to taky…" nakvašeně vyhazoval na podlahu jedno DVD za druhým. "Hele, tohle jsem asi ještě neviděl!" natáhl se šťastně pro poslední obal. "Nejlepší transvestiti světa. No jo, to byl zas Valo jednou šíleně vtipnej…" vzdychl. Bylo to totiž DVD, které Ville Valo Jonnemu věnoval k narozeninám. Neodpustil si ale poznámku, že "Pokud se budeš dobře dívat, možná tam uvidíš i sám sebe!"
"Tak to holt budu muset nějak rozchodit," rozhodl se nakonec nešťastně. Po dvou hodinách vytrvalého pochodování po ložnici (které ovšem nijak výrazně nepomohlo), zalezl do sprchy, protože si konečně uvědomil svoji kocovinu. "Á, kurvá, to je ledový!" kvičel. Ale z koupelny vyšel už značně zklidněný. Aspoň v určitých partiích. Došel do ložnice, z nočního stolku vytáhl svůj růžový úkolníček s motivem spících koťátek a svou milovanou růžovou propisku, zdobenou stříbrnými třpytkami a růžovými peříčky. "Zavolat Valovi a objednat si u něj obnovu sbírky porna. Spěchá. Tři vykřičníky," diktoval si nahlas. "A teď, co mám v plánu na dnešek? Schůzka členů Negative. Do prdele! Já zejtra nechci dalšího King Konga!" zasténal při vzpomínce jak na ty litry alkoholu, které včera zlikvidoval s Anttim, tak na ty, které ho dnes odpoledne ještě čekají.
"I am the Crazy Frog!" hlásil se mobil o trošku pozornosti. Číslo na displeji Jonne zpočátku nepoznával, dokud si konečně milostivě nevšiml velkého nápisu TOMMI (Jonneho jistě omlouvá, že jméno zabíralo pouze půlku displeje a navíc u něj byla pouze malinká - skoro jen přes celý displej - fotka volajícího), který hlásal, že rozhovoru s Jonnem se dožaduje jeho milovaný starší bratr, manažer Negative.
"Ano, bráško?" ohlásil se Jonne do sluchátka, naplněn nepříjemným pocitem, že to, co uslyší, se mu rozhodně líbit nebude.

Žádné komentáře:

Okomentovat