neděle 31. března 2013

Negative na prknech 2 29/42

Jonne má k instruktorovi menší výhrady...

O půl hodiny později už šest lidí nervózně postávalo na mělčince, jejich prkna plavala vedle nich. Dobrá, jejich prkna zpravidla odplouvala od nich a oni museli plavat pro ně. Villeho sebevědomí poněkud pokleslo, když si jeho majitel uvědomil, že zcela zapomněl, jak se na prkně stojí. Každopádně teď se Ville šplouchal ve vodě a třásl se při pohledu na dvoumetrové vlny, na kterých se měli učit surfařskému umění. Billy se zatím na pláži rozcvičoval. Jonne po Villem střelil pohledem, který by druhého zpěváka zcela jistě zapálil, kdyby ovšem onen šťastlivec nestál - jak již bylo zmíněno - po pás ve vodě.
"Billy!" křikl Larry. "Půjdeš už?"
"Ještě moment, darling!" odvětil Billy a udělal jeden dřep. "Nic se nesmí uspěchat, sweetie! Kdybych se hnal, nemusí to tak úplně dobře dopadnout!"
"A my se rozcvičovat nemusíme?" dotázal se Nakki.
"Vy jste si už zacvičili s Natti a Patti," zavrčel Jonne.
"Taky bych si zacvičil," zasnil se Christus. "Anttínku můj, kde jen jsi?"
"Ať je kdekoliv, určitě se baví stokrát líp než my," povzdychl si Ville.
"Jenže on tam nemá holky!" zaculil se Jay a zamával dívkám, které se opalovaly na pláži. Vzápětí Jay musel vyrazit na lov prkna, které mu odplavalo.
Skutečnost byla, že Antti se právě pral s naplaveninami a palmovými listy, neboť na jeho programu právě byla stavba chatrče. Upřímně řečeno, Antti se už nemohl dočkat dalšího bodu, jímž bylo vzpomínání na Kristiana a uklidňování jisté velmi vzbouřené části těla. Basák si pomalu začínal vyčítat, že odjel. Mít tak teď Christuse u sebe...
"Tak, darlings, můžeme začít!" zavelel Billy.
"A proč jsi pořád na břehu?" odvážil se zeptat Jonne.
"Ode mě se snad čeká, že polezu do vody?!" vyjekl Billy.
"Ha, ha, ha," zasmál se suše Jonne. "Vezmi si svoje prkno a pojď!"
"Ale já vážně myslel, že vám to jen předvedu ze břehu!" vymlouval se Billy.
"Darling?" oslovil ho Larry.
"Ano, sweetheart?" zaculil se Billy.
"Přiznej se - že ty na tom neumíš?!" obořil se na něj Jonne.
"Ale samozřejmě, že umí!" oponoval mu Ville. "Vždyť loni mě Billy taky učil!"
"A byl ve vodě?" pozvedl Christus obočí.
"No..." zamyslel se Ville.
"Aha," kývl Jonne.
"Billy, tys mi lhal?!" vyjekl Ville.
"No... naučil ses na prkně, nebo nenaučil?" zeptal se Billy. Na tváři měl dokonale andělský výraz nevinnosti.
"Takže ty jsi na tom prkně nikdy nestál!" vykřikl Jay.
"Ale stál! Jenže jen na souši..." obhajoval se Billy.
"Do vody," zavrčel Jonne.
"Co? Ale neměl bych vám třeba nejdřív předvést správný postoj? To se líp dělá na souši!" pokoušel se Billy zachránit si kůži.
"Do vody, ty červe!" přikázal Jonne.
Zhruba o dvě minuty později (veškerý tento čas byl vyplněn Billyho havajskými nadávkami na studenou vodu) na mělčince nervózně postávalo již sedm lidí. Ville byl sevřen mezi dvěma vražednými pohledy - pohledem namočeného havajského průvodce a o mnoho horším pohledem svého finského přítele. Jonne už v hlavě snoval plány na potrestání svého miláčka. A většina jeho vysoce sadistických představ zahrnovala pouta, roubík, zapálenou svíčku, ze které odkapával horký vosk, bičík, těsné kožené kalhoty... Jonne začal děkovat Bohu za to, že voda je dnes obzvláště studená.
"Tak, broučku, už jsi spokojenej?" zavrčel Ville, přičemž více než statečně vzdoroval Jonneho pohledu. "Můžeme začít, lásko? Nebo sem hodláš zatáhnout ještě někoho?"
"Slíbil jsi mi instruktora!" postěžoval si Jonne.
"Dostal jsi ho! Není můj problém, že ti nevyhovuje!" obhajoval se Ville.
"Čekal jsem instruktora, co na prkně umí i ve vodě," odsekl Jonne.
"Darlings, nehádejte se!" okřikl je Larry.
"Sweetie, to není možný!" vykřikl Billy, který na okamžik úplně zapomněl na veškerou slanou vodu kolem sebe.
"Co není možný?" nepochopil Larry.
"Že ses taky naučil říkat to pojebaný sweetie, darling..." vypočítával Nakki. "A co je úplně ze všeho nejhorší, určitě ses naučil říkat i-"
"Sweetheart, máš snad nějakej problém?!" dotázal se Larry. "Vždyť je to tak pěkný, říkat svejm bližním, že je máme rádi..."
"Já se obávám, že Larry co nevidět začne nosit batikovaný trička, kouřit trávu a dá se k hippies..." zamumlal Jay směrem k Nakkimu, svému stálému spiklenci. Vtip spočíval v tom, že mezi oběma muži stála jistá osoba, která zřejmě co nevidět začne nosit batikovaná trička, kouřit marihuanu a dá se k hippies. A ta jistá osoba, která zřejmě co nevidět začne nosit batikovaná trička, kouřit marihuanu a dá se k hippies, se teď velmi zlobila.
"Měli byste snad něco proti tomu?!" zařval Larry. "Oni by byli stokrát chápavější než vy! Vy jste totiž jenom-"
Larryho řeč byla přerušena velkou vlnou, která se přehnala přes naše drahé nesurfaře. O pár vteřin později se nad pláží nesly nadávky v nejrůznějších jazycích - včetně češtiny. Ano, to bylo něco, co si těchto několik mladých Finů odvezlo z České republiky, tedy kromě zjištění, že Česká republika neleží v Africe ani v Asii. Byly to kletby.
"No, vážení, mám pocit, že Billy by nám teď mohl předvést, jak máme surfovat!" pronesl Jonne, když se všichni dostatečně vykuckali a vyjádřili svůj odpor k moři a všem vlnám, včetně těm na zamrzlém jezeře Inari.
"Ale já přece říkal, že ve vodě na tom neumím!" bránil se Billy.
"Jdi-do-tý-zkurvený-vlny-a-surfuj!" procedil Jonne skrz zuby, každé slovo prudce odsekával. Jeho oči byly přimhouřené, rudé (což by se ovšem dalo přičíst slanosti vody) a nebezpečně se leskly. A to už na vodu nehodíte.
"Billy..." šťouchl do nekvalifikovaného instruktora Ville. "Věř mi a jdi surfovat. I setkání s lidožravým žralokem je bezpečnější než Jonne, kterej se tváří takhle..."
Billy si Jonneho pečlivě prohlédl. Pak uznal, že na Villeho slovech zřejmě bude až zbytečně velký kus pravdy, tiše polkl a váhavě se vydal vstříc svému osudu.

Žádné komentáře:

Okomentovat