neděle 7. dubna 2013

Jonneho účes 1/15

Tak se do toho dáme, ne?

Kdyby měl Jonne sestavit hitparádu nejhorších večerů svého života, tenhle by mezi ně rozhodně patřil. A ještě by zaručeně figuroval na předních místech. Možná by byl hned druhý. Za tím večerem na Havaji, protože TEN mohl předčít pouze večer, kdy by Jonne zemřel.
Nenechte se mýlit. Ta Havajská noc by nebyla nejhorší kvůli tomu, že tehdy byl Jonne potupen, opuštěn a skutečně DOKONALE opit. Ne. Byla by suverénně nejhorší proto, že si kvůli Christusovi nechal na hlavě udělat TU VĚC.
Jonne se ošklivě ušklíbl a odhodil si z čela své dlouhé dredy. Pardon, TU VĚC. Nenáviděl je. NENÁVIDĚL. Několikrát se je pokoušel rozčesat, ale vše bylo marné. Ti malí hádci mu měli ještě dlouho otravovat život. Skoro kvůli nim nemohl spát. Tlačily ho do tváře. Když zavrtěl hlavou, mohl být SMRTELNĚ nebezpečný, protože dredy vířily v metrovém kruhu kolem něj. A to nejhorší - PÁCHLY.
Jonne do sebe obrátil třetího panáka vodky. Ne za ten večer. V posledních deseti minutách. Cítil, že pomalu začíná být opilý. Modlil se, aby ho nikdo raději nerozveseloval, nerozplakával, nerozčiloval a především nevzrušoval. To by mohlo dopadnout zdaleka nejhůř.
Těsně poté, co sám sebe ujistil, že vzrušit by se mohl pouze v tom krajně nepravděpodobném případě, že by do baru nakráčel Ville Valo v těsných kožených kalhotách, tom svém sexy černém tričku a černém kabátu, který mu tolik slušel, do baru nakráčel Ville Valo v těsných kožených kalhotách, tom svém sexy černém tričku a černém kabátu, který mu tolik slušel.
Jonne tlumeně zavyl a začal mlátit hlavou o barový pult.
"Další vodku?" dotázal se lhostejně barman.
"Ne," zasupěl Jonne. "Kýbl ledový vody!"
K jeho obrovskému překvapení byla žádost splněna a na pultu přistál... kbelík s ledovou vodou. Snažil se nekoukat ke dveřím. Ale pak se Ville posadil přímo vedle něj. A ještě vedle...
"No ahoj, Ofinko," prohodil konverzačním tónem Jonne.
"Jonníku, ono začalo pršet?" zamrkala Jonna.
"Ne. To jsem se tak zpotil, když jsem tě uviděl."
"Opravdu? Ale to je milé! Já vzrušuji i gaye!"
"Vzrušuju asi nebude to pravé slovo."
"Tak co? Rozohňuji?"
"Ne."
"Šílí ze mě?"
"Tak teď už se docela blížíš," ušklíbl se Jonne.
"No vážně?" zeptala se nadšeně Jonna. "A co přesně tě tedy na mě vzrušuje? Z čeho šílíš?"
"Abych to formuloval přesně, já začínám vidět rudě!" zavrčel Jonne.
"Chudáčku. To ti tedy nepřeju."
Ville se krčil a raději se slovní přestřelky neúčastnil. Pouze v nitru doufal, že co možná nejdříve skončí sama od sebe. Až Jonnemu či Jonně dojde munice.
"Ville, zlato," přitočil se k němu v tu chvíli blonďák. "Proč si nevšímáš své snoubenky?"
"Jo, lásko. Proč si mě nevšímáš?" vyjela Jonna.
Jonne se odvrátil, když Ville začal být okupován Jonniným celým tělem. Sakra, jen chvíli se díval na Villeho nohy (a hlavně MEZI ně), a už by potřeboval další dávku vody. Nebo rovnou nasypat do rozkroku něco málo kostek ledu. Třeba tak dvě kila.
Byl poslední večer turné. Po koncertech. Všechno pryč. Přežil a zítra jedou domů. Dokonce stihl ojet Villeho. Dokonce i nechat se ojet Villem. To byl rozhodně úspěch. Jenže Jonne byl zoufale sám, když přitom každý někoho měl.
Christus a Antti byli jasný pár. Larry měl svou Helenu a malé Heleňátko na cestě. Jay měl Patti. Nakki svou Natti a byl do ní ZAMILOVANÝ. Dokonce i Tommi, jeho bratr TOMMI, který nikdy v životě neprojevil ani kousek citu, se zamiloval a měl svou Ansu. A Jonne byl sám.
Co jestli všechny muže odrazovaly jeho dredy? Jay nevypadal tak špatně, když si ty své ostříhal. Třeba by to Jonnemu taky slušelo o něco víc.
"Ach, Jonne!" zašvitořila v tu chvíli Jonne. "Ještě něco ti chci už dlouho říct! Ty tvé dredy jsou prostě ÚŽASNÉ! Teď vypadáš jako skutečně tvrdá dívka!"
To byla poslední kapka. Jonne hodil na stůl pár bankovek, vstal a spěšně opustil bar. Musel se jít trošku zklidnit. Potřeboval klid. Nejdřív si dá ledovou sprchu a pak uskuteční svůj skvělý nápad.
Když o hodinu později stál před zrcadlem ve svém hotelovém pokoji, nemohl se zbavit pocitu, že to zase až tak skvělý nápad nebyl...

Žádné komentáře:

Okomentovat