neděle 14. dubna 2013

Negative a svatba 36/38

Přistupme tedy k obřadu samotnému...

"Lauri Juhani Markkulo, berete si zde přítomnou Helenu..."
"Ano!" přerušil oddávajícího dychtivě Larry.
"Heleno..."
"Ano, beru! Ano!" vyhrkla Helena.
Oddávající protočil panenky. Vyzval pár k výměně prstýnků. Neměl rád nevěsty a ženichy, co se do manželství hrnuli tak střemhlavě, že ho nenechali ani domluvit. Takoví se pak většinou hrnuli i do rozvodů. A to se stejnou horlivostí. Tentokrát ovšem ne proto, že by se nemohli dočkat okamžiku, kdy budou oficiálně spolu, ale proto, že se nemohli dočkat okamžiku, kdy budou oficiálně OD SEBE. Oddávající si tiše povzdychl.
"Tímto vás prohlašuji za muže a ženu. Můžete políbit nevěstu."
Nevěsta však nečekala na to, až bude svým právoplatným manželem políbena, nýbrž sama se chopila iniciativy. Larry jen cítil, jak se do jeho úst dere mrštný jazyk novomanželky. Ani ho nenapadlo bránit se.
"Mamí?" ozval se pisklavý hlásek. "Ona se ho snaží sníst?"
"Ne, berunko, nesnaží," pohladila matka děvčátko po vlasech.
"Vypadá to, jako by ho chtěla spolknout," proneslo vědoucně dítě.
"Miláčku!" okřikla ji matka.
"Bude strejda Antti taky polykat strejdu Kristiana?" vyzvídalo dál děvče.
"Až večer v posteli," zavrněl Christus.
"A to ti řekl kdo?" pozvedl Antti obočí.
"Prosím, můžeme přikročit k druhému sňatku," oznámila žena po boku oddávajícího, když se Larry posadil na jednu volnou židli, Helenu si strhl na klín a pokračoval v nekonečném líbání.
Christus s Anttim, doposud stojící stranou, se pevně uchopili za ruce a vykročili. Když stanuli před vysokým, oficiálně vyhlížejícím mužem, oba vzrušeně zatajili dech. Konečně to bylo tu. Teď se vezmou. Za chvíli budou manželé. Na tohle jejich láska čekala tak dlouho...
Antti mačkal Christusovu ruku. Tu, na kterou už brzy navlékne stříbřitě lesklý prsten z chirurgické oceli. Prsten, na který dali vyrýt své iniciály. Antti dostane stejný. Tedy, pokud si Christus velmi rychle uvědomí, kam ho, sakra, zahrabal. Ne, kam OBA ty prstýnky, KURVA, tahrabal!
Mezitím byli nevěsta a ženich (obrazně řečeno) představeni oddávajícímu. Když překonali všechny nudné formality (a podařilo se jim dokonce neusnout), muž se obrátil k Anttimu.
"Pane Antti Aatamilo," pronesl.
Anttiho ruka se v Christusově dlani zachvěla.
"Pane Antti Aatamilo," zopakoval oddávající. "Berete si zde přítomného pana Jukku Kristiana Mikkonena?"
"A... a..." zakoktal se Antti. "Ano."
"Děkuji vám," kývl oddávající. "A vy, pane Jukko Kristiane Mikkonene, berete si zde přítomného pana pana Anttiho Aatamilu?"
Z Kristianových úst vyklouzlo tiché zakňučení. Kytarista zavřel oči, pevně se zakousl do svého spodního rtu a znovu vykvíkl.
"Kristianku," zašeptal Antti.
"Ano, beru," vypravil ze sebe Christus. "Samozřejmě, že si ho beru!"
"Prosím, vyměňte si prstýnky."
Té chvíle se Kristian bál. Pořád si ještě nevzpomněl, kam dal prstýnky poté, co je včera sebral Jonnemu. Kurva, sakra, kruci, určitě je nechal válet na tom stolku v Jonneho obýváku a teď...
"Prstýnky má svědek, zapomněl jsi?" ozvalo se v malé mezeře mezi Anttiho a Christusovou hlavou. Vzápětí se objevila Jonneho ruka, na níž ležely dva lesklé kroužky. Christus si slyšitelně oddychl.
Zatímco dva čerstvě registrovaní si se širokými úsměvy vzájemně navlékaly prsteny, oddávající zvažoval, že se propříště orientuje POUZE na svazky čtyřprocentně orientovaných. Homosexuálové se zdáli být mnohem ukázněnějšími než normální páry. A třeba se ani nerozvedou. Aspoň tihle dva. Jen jeden problém s nimi byl.
"Prohlašuji vás za muže a... muže," řekl oddávající po dlouhém zaváhání. "Můžete políbit n... Polibte se."
"Už jsi napořád můj," zašeptal Antti těsně předtím, než svými rty zakryl Kristianovy.
"A ty zase můj," odvětil tiše Christus, když se po několika vteřinách oddělili.
"Tohle je tak..." otírala si Natti slzy dojetí.
"...strašně, šíleně, příšerně..." pokračovala v sestřině proslovu Patti.
"ROMANTICKÝ!" zavyl Jonne.
"Taky najdeš někoho, kdo tě bude milovat," usmál se na blonďáka Kristian.
"Jasně," zazubil se Juha. "A do té doby máš mě!"
"Takže prostě konec debat," povstal Tommi. "Vážení, naši tři neženatí členové nyní odnosí vaše židle. Vy se zatím můžete jít volně bavit do vedlejší místnosti, kde je pro vás připraveno občerstvení."
"Překlad pro rockovou většinu!" zařval Teemu.
"Zvednout prdele!" chopil se slova Jack. "A jde se pařit!"

Žádné komentáře:

Okomentovat