úterý 26. března 2013

2: Kdo z vás je Jann Wilde?

Kapitola inspirovaná reklamou, kterou se McLaren snažil vysvětlit, že soupeření mezi Hamiltonem a Alonsem (za doby jejich působení u McLarenu) je čistě přátelské...
 
 
Jonne kráčel ulicí. Šel rychle, ale neběžel. Věděl, že běžet nemůže. Astma.
Vedle něj se stejnou rychlostí pohybovala jakási kreatura. Už dobrých pět minut bylo to stvoření přímo po jeho levici. Šlo stejným tempem jako blonďák.
Blýskavé tričko, růžové džíny, načesané vlasy. A zmalovaný jako ta nejhorší děvka. Hádal, že je TO mužského pohlaví. Jinak by tu dívku VELMI litoval.
Kurva, bylo půl čtvrté. K Tommimu je to při nejlepší vůli ještě pět minut. A měl tam být ve tři.
Jann Wilde kráčel ulicí. Šel rychle, ale neběžel. Věděl, že běžet nemůže. Ty kalhoty by to nejspíš nevydržely.
Vedle něj se stejnou rychlostí pohybovalo jakési blonďaté stvoření v černé bundičce. Jann si byl až nebezpečně jistý tím, kdo to je, i když mu neviděl do tváře.
Kurva, bylo půl čtvrté. Pokud se neplete, k Tommimu se nemůže dostat dřív než za pět minut. A měl tam být ve tři!
Jonne přidal do kroku. Ať ta kreatura byl kdokoliv a ať ho měl sebelepší důvod sledovat, nenechá ho přece jen tak udávat tempo pochodu!
Jann také přidal. No co, když spěchá ten nejspíš-Jonne...
Nenechá se setřást, kruci. A co když je to holka? Co když to přeci jen- Co když je to FANYNKA?!
Vida, vždycky jsem myslel, že Jonne Aaron by se svým astmatem neměl takhle běhat. A ječet za běhu, tím se člověk zbytečně vyčerpává...
Vydržel sotva pár metrů. Pak musel zase zpomalit a nechat tu kreaturu, aby ho dohnala a opět šla vedle něj. Nenápadně mrkl vedle sebe. Ne, tohle je rozhodně muž. Není se třeba obávat. Ale nechtěl bych s ním být v jedné místnosti. A už vůbec ne, kdyby v ní byla postel, pouta a sada dalších erotických pomůcek!
Jann vytřeštil oči. Byl to on. Sakra, sakra, sakra. Teď měl jistotu. Fajn, takže... já to vím. Ale ví to Jonne?
Dorazili až do budovy nahrávací společnosti. Bok po boku prošli dveřmi. Bok po boku se nacpali do výtahu. Postavili se vedle sebe a čekali.
Jonne znervózněl. Upřímně doufal, že výtah se někde nezasekne. To by tu zůstal uvězněn... s TÍMHLE! Ne, až výtah zastaví, musí vyrazit ven!
Jann polkl. Jak tohle jen vysvětlí? Vyděsil Jonneho Aarona dřív než měl. I když oficiálně ho měl vyděsit už před půl hodinou. Až ten výtah zastaví, musí vyběhnout jako střela, vpadnout k Tommimu do kanceláře a tvářit se, že nikdy nemohl být viděn!
Výtah zastavil. Muži se procpali sotva otevřenými dveřmi výtahu a běželi k jiným, k těm na druhém konci chodby, k těm, které slibovaly pomoc. Ke dveřím Tommiho kanceláře.
Jonne druhého muže prudce odstrčil. Ne, on se tam dostane první!
Jann se nemínil jen tak vzdát. Prohnal se kolem Jonneho taky rychle, až mu nadzvedl konce proužkované šálky.
Jonne se vrhl za Jannem, o němž nevěděl, že je Jann. Skočil mu na záda a povalil ho na zem. Sám se zvedl ze země a pokračoval v běhu.
Jann se vyškrábal na nohy. Jonne už byl skoro tam! Kruci!
Když se úzkými dveřmi Tommiho kanceláře protlačila hned dvě těla zároveň, všichni v místnosti se velice podivili. Ale vlastně nebylo čemu. Ti dva by se vedle sebe procpali třeba vodovodním kohoutkem.
Každopádně, Antti přestal upravovat vlasy Ardému, kytaristovi Jannovi skupiny. Nakki si s Reném, baskytaristou, přestal dohadovat termíny návštěv barů. Jay přestal zívat na všechny strany. Larry odložil od třetí hodiny pátou cigaretu. Christus konečně propustil bubeníka Tendera, stále vyděšeného z jeho módních rad. A Tommi začal bubnovat prsty o desku stolu.
"Kde," procedil skrze zaťaté zuby. "Kde jsi byl, Jonne Liimatainene?!"
Jonne si upravil svou bundičku. "Aaron," ohradil se. "Menší zpoždění, no. Dopravní zácpa, porouchalo se mi auto a došel benzín."
"Jenže ty chodíš pěšky," sykl Tommi.
"Detail," usmál se Jonne. "Tak," obrátil se na tři u sebe se choulící muže. "Kdo z vás je ten Jann Wilde?"
V tu chvíli se za ním ozvalo to nejtišší možné odkašlání. V předtuše toho nejhoršího... se otočil.

Další kapitola nese název: S tímhle nikam nejedu!

Žádné komentáře:

Okomentovat