neděle 24. března 2013

Negative na vojně 2/45

Následky některých mejdanů bývají dokonce více než katastrofální.
 
 
"Já ti taky přeju krásný ráno, Tommi," zadíval se Jonne poněkud vytřeštěně na svého bratra a manažera Negative v jedné osobě (velmi výhodná koupě), neboť právě on byl tím příchozím mužem.
"Můžu se zeptat, proč nás chceš zabít?" vykoukl Antti zpoza pohovky, ze kterou po Tommiho příchodu zapadl, jak ho k tomu nutil jeho skoro zapomenutý dávný vojenský výcvik.
"Jo, taky by mě zajímalo, proč nás nutíš shánět si najednou basáka i frontmana. Víš ty vůbec, jak to bude složitý?" pokoušel se Nakki vymotat z Christusových vlasů hrníček (který se tam při Tommiho vpádu záhadně zapletl) tak, aby si toho dotyčná růžová osoba nevšimla.
"Tak se podívejte na ty noviny," založil si Tommi ruce v bok.
"Ale Tommi, víš, že ty drby v bulváru zásadně-" snažil se Jonne vypadat inteligentně.
"ČTI!" zařval Tommi, až celí Negative i s novinami nadskočili.
"Anopane, rozkaz, pane!" zasalutoval Antti a popadl noviny. "Negative - víc než jenom přetvářka? Kurva, oni o nás píšou! Ale co to má bejt?!"
"Vole, na tý fotce jsme přece my!" pootevřel Jonne ústa nad fotografií, kde byli on a Antti, zachyceni zřejmě včerejšího večera. Při divoké líbačce.
"Tak, to bysme měli aspoň část toho, co jsme včera vyváděli," poznamenal Antti.
"Jasně, můžeš si o tom přečíst velice podrobnou reportáž," bouchl Tommi pěstí do Jonneho nohy, jež se zatím pohodlně "usadila" na stole.
"Moje nožička!" vřískl Jonne a schoulil se Anttimu do náruče. "Anttínku, on mě praštil do nožičky…" skuhral.
"No tak, Jonne, klid," tišil ho Antti. Pak se otočil na manažera. "Tak ty jsi to s tím zabíjením myslel vážně, co?!" osopil se na něj. "Ale takhle řezat jsi ho nemusel. Jako manažer na to přece nemáš právo! Jonníku, no tak, neplakej…"
"Tak si poslechněte jenom úvod toho článku!" snažil se Tommi ignorovat jak Anttiho poznámky, tak bolestivé kvílení svého bratra. Začal předčítat. "Je póza gayů, kterou tak často zaujímají členové skupiny Negative, skutečně jen pózou? Dle včerejšího výstupu některých členů v jistém klubu v Tampere by se mohlo zdát, že mezi těmito mladíky přece jen panuje víc než pouhé přátelství! Jonne Aaron (21, zpěvák) a Antti "Anatomy" Aatamila (22, baskytara) si včerejší večer skutečně řádně užívali! Nejprve předvedli náhodným divákům žhavé polibky a poté, již řádně posilněni alkoholem, zakončili vášnivou show vzájemnými doteky, jež nezřídka "zabloudily" i do kalhot některého z mladíčků! Kolem půlnoci se celá skupiny odebrala neznámo kam. A my se tudíž můžeme jen dohadovat, jak jejich milostné hrátky nakonec dopadly… PODROBNOSTI A FOTKY NA STRANĚ DVACET DVA!" dodal velmi hlasitě Tommi.
"Ehm - a - jak dopadly?" zašklebil se Christus. "Mně se zdálo, že jsem si to včera moc pěkně užil s Larrym, nebo snad ne, zlato?"
"Tak to se ti asi vážně jen zdálo," zamumlal Antti.
"Ale kdybys měl zájem, Kristiane, tak já nebudu proti…" pohladil Larry Christuse po zádech.
"Necháte těch hovadinek?!" zaječel Tommi. "Tohle je kurevsky vážná věc!"
"Proč vážná? Takovejch skandálů už bylo…" mávl Antti levou rukou, zatímco tou pravou hladil Jonneho po vlasech. "Za pár dní se na všechno zase zapomene."
"Jenže nahrávací společnost nezapomene. A ty vaše skandálky se jí už jaksi moc nezamlouvaj," oznámil jim Tommi. "Slíbil jsem, že vás už nikdy nenechám nic takovýho udělat. Že vás vycvičím, abyste poslouchali. Na slovo. Jinak u nich Negative skončili, je vám jasný, co říkám?"
"Bojím se, co z tebe nakonec vyleze," vytrhl se Jonne Anttimu a přenesl pozornost na bratra. "Ale jak tě znám, líbit se mi to zaručeně nebude."
"Negative za týden nastupují na vojnu," pronesl Tommi po chvíli ticha.
"COŽE?!" zaječelo shodně všech šest členů zmíněné kapely.
"Ale já už na vojně přece byl!" bránil se Antti.
"No, on je to vlastně spíš takovej výcvikovej tábor," vysvětlil Tommi. "Už jsem si o tom všechno zjistil. Vede to tam nějakej vysloužilej armádní generál, a co je zajímavý, jmenuje se-"
"Aatamila!" zavyl Antti zoufale. "To je můj dědeček!"
"A já si říkal, že je to taková zajímavá shoda jmen…" nakrčil Tommi zamyšleně obočí.
"Antti, ty vole, to je přece boží!" zajásal Christus. "Nebudeme muset vůbec nic dělat, jen ty dva tejdny nějak proflákáme a pak sbohem! Anttísku, já tě miluju!"
"Zlato moje růžový, brzdi," krotil ho Antti. "Generál Aatamila mi velel už na pravý vojně. Dostával jsem do těla mnohem víc než ostatní. Hluboce se stydí za to, že má ve svý rodině rockera."
"To snad ne!" zaúpěl Jonne.
"My jsme v prdeli!" rozplakal se Larry na Christusově rameni.
"Hele, Tommi," ozval se Nakki.
"My dva jsme si tak říkali, jestli na tu vojnu taky musíme, když vlastně nic nevyvádíme," přerušil ho Jay.
"Chlastáte jak duhy," připomněl Tommi. "Trest platí pro celou skupinu, je mi líto."
"Ale Tommi, tohle přece není fér!" pokusil se Jonne o poslední vzpouru. "Proč jenom Negative?"
"A kdo ještě?" pozvedl Tommi obočí.
"Co Flinch?" navrhl Jonne. "Maj stejný vydavatelství a Ville taky nedá pracky dolů z kytaristy a-"
"Tak pokud tě trápí jenom tohle, můžeš bejt v klidu," utnul ho rázně Tommi. "Protože Ville jede s váma."

Žádné komentáře:

Okomentovat