neděle 14. dubna 2013

Negative a svatba 14/38

Jonne získává jisté podezření týkající se Juhovy osoby...

Jonne, ač uposlechl všech Christusových pokynů, byl ještě před návštěvou koupelny znásilněn jednou v kuchyni na stole a jednou v předsíni na zemi. Naprosto nedokázal pochopit, kde Juha neustále bere energii k takové aktivitě.
I přes veškeré kouzlení s make-upem (neboť s vlasy, jak si ve chvíli, kdy položil telefon, uvědomil jak Jonne, tak i Christus, toho právě moc svést nemohl) se Jonnemu nepodařilo vyčarovat si ani přiměřeně přijatelnou tvář. Nejprve, po zakrytí veškerých nedostatků, skončil zmalovaný tak, že připomínal cirkusového klauna. Nebo některého ze členů skupiny Kiss, což, jak si tak říkal, vyšlo nastejno.
Proto se rozhodl jen pro drobnou korekci zapadlých očí, tmavých kruhů pod nimi, na čele náhle vyrašených pupínků a naprosté bledosti, jíž byl podobný upírovi, a která ho dokonce přiměla zkontrolovat, jestli mu čirou náhodou nezačaly růst špičaté zuby.
Na druhou stranu, kdyby začaly, mohl by se díky nim elegantně zbavit Juhy. Sice by nemohl ven za denního světla, ale to, pokud se Juha bude i nadále pohybovat v jeho bytě, nebude moct stejně. Nebo by Juhu taky mohl přeměnit na-
Když Negative dorazili do zkušebny, Jonne seděl na zemi, kolem krku měl náhrdelník z paliček česneku, v pravé ruce dřevěný kůl, v levé růženec. Horní částí těla kýval dopředu a dozadu, zatímco oči třeštil na dveře. Jakmile ty se otevřely, Jonne se zaječením vyskočil a vrhl se na příchozí. Skončil na zemi venku na chodbě, neboť všech šest vstupujících se mu obratně vyhnulo. Jonne zasténal, když zjistil, že si velmi bolestivě narazil svůj půvabný nosík.
"Můžeš mi přelaskavě vysvětlit, co děláš?" pozvedl Christus obočí.
"Jděte dovnitř! Dovnitř!" vřískl hystericky Jonne. Vzápětí se vymrštil na nohy a vpadl do místnosti ještě dřív, než se to podařilo ostatním.
"Kde je Juha?" zajímal se Tommi.
"Zavřete ty dveře!" zaječel Jonne.
"Proč?" zamrkal Antti.
"Aby se sem nedostal!"
Vzápětí Jonneho tělo dopadlo na dveře a zabouchlo je ozvalo se zakňučení, po chvíli následované tichým zaklepáním.
"Myslím, že Nakki zůstal venku," poznamenal Jay.
"Výborně! Bude z něj skvělá oběť! Tedy, padne jako hrdina!" opravil se Jonne.
"Hrdina?!" ozvalo se zvenčí. "To ne! Já nechci bejt hrdina, chci dovnitř!"
"Nakki, kolik tak myslíš, že v sobě máš krve?" dotázal se přes dveře Jonne.
"Málo!" zahysterčil si Nakki. "Hrozně moc málo! Od přírody jsem chudokrevnej! Je to zázrak, že s takhle malým množstvím krve ještě vůbec žiju! Hroznej, hroznej život! Pusťte mě dovnitř a najděte si hrdinu , kterej má krve víc!"
"Promiň, Nakkísku, ale kdybychom ti otevřeli, tak se sem ten upír může dostat!" zavolal omluvně Jonne.
Sotva o vteřinu později na dveřích přistál i Christus.
"Upír?!" vyhrkl kytarista.
"Upír?!" zavřeštěl Nakki. "Já nechci bejt vysátej!"
"Ber to jako vysvobození ze svého mizerného života!" odvětil Jonne.
"Upír?!" zopakoval hlasitěji Christus.
"Máš jiný vysvětlení pro to, že prošoustá půlku noci a ráno mě ještě dvakrát ojede, aniž by se to na něm jakkoliv podepsalo?!" odsekl Jonne. "Pokud ano, jsem připraven poslouchat!"
"To mluví o Juhovi?" zamrkal Jay.
"Jo, přesně o něm!" zaprskal Jonne.
"Prošoustali jste půlku noci?" pozvedl Larry obočí.
"Přinejmenším!"
"To zvládnu taky..." zahihňal se Jay.
"Jonníku, Juha není upír," vzdychl Tommi.
"Ale je!" protestoval Jonne.
"A co bych měl být?" pronesl svým hlubokým hlasem Juha Kylmänen.
"Jíhá!" zaječel Jonne.
"Ááá!" připojil se Christus.
"Jak ses sem dostal?!" vytřeštil oči Tommi.
"Přiletěl!" přidal se ke všeobecnému šílenství Jay.
"Je to upír!" vřískl Larry.
"Celou dobu jsem byl tady vedle," ukázal Juha do vedlejší místnosti. "Přišel jsem s Jonnem. Copak si na to nevzpomínáš, pitomečku?"
"Už můžu dovnitř?" zavolal Nakki.
Jonneho tělo se pomalu odlepilo od dveří. Nakki vešel do místnosti.
Juha se k Jonnemu zezadu přivinul. "Drahoušku, to víš, že nejsem upír. Jak sis mohl myslet, že bych ti dokázal ublížit?"
Když Juhovy rty na důkaz dobrého úmyslu jemně přejely po Jonneho krku, blonďatý zpěvák se vytrhl rudovlasému z náručí a s vytrvalým křikem 'JÍHÁ!' vyrazil ze zkušebny. Okamžitě jim zmizel z dohledu. I jekot rychle zanikl v dáli...

Žádné komentáře:

Okomentovat