čtvrtek 23. května 2013

Manažer na útěku 4/29

Jaké je ráno u Anttiho s Christusem?

Následujícího dne ráno se Jonne probudil v Anttiho a Kristianově vkusně zařízeném pokoji pro hosty. Tedy, minimálně podle blonďákova vkusu vkusně zařízeném.
Jonne se spokojeně protáhl, zvedl hlavu z růžového polštáře, shodil ze sebe růžovou deku a zatímco jeho nohy se pomalu vsunuly do růžových chlupatých bačkůrek, Jonneho zrak spočinul na uklidňující, sytě růžové stěně.
Samozřejmě každému, kdo do místnosti kdy vstoupil, bylo jasné jméno osoby, která pokoj zařizovala. A jediný host, kterému se tu kdy líbilo (soudě podle toho, že kdokoliv jiný, kdo se tu pokusil přenocovat, se rozhodl strávit následující noc KDEKOLIV jinde, byť by to měla být lavička v parku), byl blonďatý zpěvák Negative.
Tentýž blonďatý zpěvák, který by teď byl ochoten přísahat, že optimistický obrázek bílého koťátka s velkou růžovou mašlí kolem krku, který visel na stěně, se právě pohnul.
Vzápětí se bytem rozlehl táhlý sten, ve kterém by pozorný posluchač snad mohl zaslechnout zárodek jména Antti.
Ach, ano. Kdo snad nezešílel z růžové barvy, toho dorazila Kristianova záliba ve... zvýšené hlasové aktivitě během milování.
Jonne se jen usmál, oblékl si růžový hedvábný župánek, jednu z věcí, co si včera přivezl ze svého bytu, a vydal se do kuchyně. S hrnkem horké kávy v ruce se posadil na gauč v obývacím pokoji a naslouchal zvukům, které se linuly z ložnice.
Tomu říkal klidné ráno.
Z pokoje pro hosty se ozval zvuk tříštěného skla.
Jonne si pomyslel, že ti dva by měli zvažovat možnost pověsit ten obrázek jinam. Nebo ho nechat nezasklený. Nebo tak nějak.
Zvláštní bylo to, že zvuk tříštěného skla Jonneho nevylekal zdaleka tolik, jako to, co se stalo takřka vzápětí.
Všechny tři mobilní telefony, které se válely na konferenčním stolku, totiž v naprosto totožném okamžiku vydaly tón značící příchozí zprávu. U Jonneho to bylo Villeho heknutí z konce Wicked Game (výsledek několika hodin pokusů a omylů s počítačem), u Anttiho efektivní řinčení řetězů a děsivý smích a u Christuse několik mírně egoistických brnknutí na kytaru.
Jonne sebou prudce škubl. Jako takřka pokaždé, když uslyšel, jak jeho Vi-
Umlčel hlas ve svojí hlavě a natáhl se po telefonu. Na displeji se ukázalo jméno odesilatele. ANSA.
Text zprávy byl prostý. A Jonne usoudil, že Antti s Christusem se dočtou totéž, jen co dosouloží.
Ve tri hodiny odpoledne. VSICHNI clenove Negative POVINNE dorazi do zkusebny. PRESNE.
Jonne polkl. Ne, tohle se mu nelíbilo.
V prvním okamžiku chtěl zavolat Tommimu a zeptat se ho, proč potřebuje celou skupinu. Když k němu ovšem dolehl další Kristianův výkřik, Jonnemu došlo, že Tommi má asi lepší věci na práci.
Blonďatý zpěvák bolestně zavyl a utekl do bezpečí růžového pokoje pro hosty.

Žádné komentáře:

Okomentovat